Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Xbox
Analys |

Xbox Ones tillverkningskostnad

Den sammanlagda hårdvaru- och tillverkningskostnaden kostnaden för Microsofts nya Xbox One landar på cirka 471 dollar, vilket tyder på att Microsoft subventionerar kostnaden för konsolen vid lanseringen.

Xbox One har en ”Bill of Materials” (BOM) som uppgår till 457 dollar, enligt preliminära resultat från IHS. Tillverkningen uppskattas uppgå till 14 dollar, vilket innebär en totalkostnad om 471 dollar, vilket endast är 28 dollar mindre än butikspriset om 499 dollar. Detta påminner väldigt mycket om Sonys nya Playstation 4 vars hårdvaru- och tillverkningskostnad hamnade endast 18 dollar under detaljhandelspriset. Så, precis som Playstation 4, kommer Microsoft initialt att göra en förlust – när andra utgifter läggs in i ekvationen – på försäljningen av den nya Xboxen. © IHS
REDAKTÖRENS ANMÄRKNING_ Detta är endast en preliminär uppskattning av kostnaderna för maskinvara och tillverkning, inkluderar inte andra utgifter såsom programvara, licenser, royalties eller extra utgifter.
Kinect: Xbox Ones inte så hemliga ingrediens Den största faktorn till ökad hårdvarukostnaden för Xbox One – jämfört med PlayStation 4 – är införandet av den nya generationens Kinect som standard i sin konsol. Kinecten lägger till 75 dollar till Xbox Ones BOM- och tillverkningskostnader . Under åren har Kinecten fått nya funktioner, inklusive ny optik för systemets två kameror som är större och mer sofistikerade än de i förra generationen. Den nya optiken bör ge bättre bilder till sensorn, men är också dyrare. De tre infraröda sändarna i den nya versionen av Kinect innehåller också ny optik, något som IHS fortfarande analyserar. På grund av de nya uppdateringarna uppskattas den nya generationen av Kinect att landa på 75 dollar, jämfört med föregående version som hade en BOM- och tillverkningskostnader om 64 dollar. En annan del som driver upp priset för Xbox One jämfört med Playstation 4 är den optiska enheten. Microsoft använder en Blu-ray-enhet från Lite-On. Sony å andra sidan använder – enligt vad IHS tror – en inhouse enhet.
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons