Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© beisea dreamstime.com Allmänt | 15 maj 2014

Teknikföretagen ger tummen upp för Vinnova

Ett nytt system för att belöna och uppmärksamma samverkan mellan universiteten, högskolorna och samhället säger Vinnova. Teknikföretagen håller med.
På sikt ska modellen kunna användas vid fördelningen av en del av de runt 16 miljarder som årligen går direkt till forskning vid universitet och högskolor.

– Forskningen behöver komma till nytta i samhället i större utsträckning. Därför är det helt rätt ge högskolor som lyssnar till företagens och samhällets behov och bidrar till att hitta smarta lösningar mer pengar, säger Lena Heldén som arbetar med innovationsfrågor på Teknikföretagen.

Idag missgynnas forskare som samverkar med företag i det akademiska karriärsystemet, anser teknikföretagen som därför vill att resurstilldelning och meriteringssystem förändras.

"När högskolor och universitet anställer eller befordrar forskare vill vi att de i större utsträckning ska belöna de som har erfarenheter från industrin", skriver Teknikföretagen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-01-20 11:18 V9.1.2-1