Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© stevanovicigor dreamstime.com Allmänt | 10 mars 2017

24 miljoner för digitalisering av små industriföretag

Nu har Tillväxtverket öppnat upp för ansökningar inom ramen för Digitaliseringslyftet. Totalt 24 miljoner kronor har fördelats till projekt för rådgivning och coachning för att öka industrins användning av digital teknik. Satsningen är en del av regeringens nyindustrialiseringsstrategi Smart Industri.
Regeringen har tagit fram en nyindustrialiseringsstrategi, Smart Industri, som ska bidra till att Sverige ska vara världsledande inom modern och hållbar industriell produktion. En central insats inom strategin är Digitaliseringslyftet, som syftar till att nå ut till flera tusen små och medelstora företag inom industri och industrinära tjänsteföretag för att påskynda deras digitalisering.

– Sverige är fullt av välskötta företag med stor tillväxtpotential. Det är dock en stor utmaning för små företag att hänga med i den digitala omställningen. Genom den här insatsen kan små och medelstora industriföretag få en skjuts i digitaliseringsarbetet, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-01-22 16:33 V9.2.1-2