Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab
Elektronikproduktion |

Saab gynnas av ökande försvarsbudgetar

En oroligare värld har hittills gynnat försvars- och säkerhetsföretaget Saab, enligt deras tredje kvartalsrapport. Orderingången för året ligger på dryga 10 miljarder kronor mer än 2016.

– I stora delar av världen ser vi fortsatt ökande försvarsbudgetar och större satsningar på civil säkerhet än tidigare. I tider av mer komplexa hotbilder kan vi se att gränserna mellan det som traditionellt anses vara militära respektive civila hot sakta suddas ut. Saabs förmågor inom systemintegration, sensorer och cybersäkerhet blir därför allt mer efterfrågade, säger Håkan Buskhe, vd och koncernchef för Saab, i företagets delårsrapport. Saab har sett en stärkt orderingång under de första nio månaderna av året med större mottagna order inom bland annat flygburen övervakning och pansarvärnssystem. Sverige beställde utveckling och produktion av nästa generations sjömålsrobot, ett nytt signalspaningsfartyg samt fortsatt support och underhåll av Gripen C/D. Australien pekade ut Saab som önskvärd leverantör av taktiskt ledningssystem för flottans nio nya fregatter och i Indien presenterade Saab och Adani Group en plan för samarbete inom flyg och försvar. – Vi meddelade även att vi planerar att förlägga tillverkning av skolflygplanet T-X i USA, om Boeing och Saab vinner den pågående upphandlingen för detta plan i USA, säger Håkan Buskhe. Tredje kvartalet 2017 i siffror för Saab (2016 års siffror)
  • Orderingång 3’701 miljoner kronor (3’498)
  • Bruttoresultat 1’575 miljoner kronor (1’352)
  • EBITDA 597 miljoner kronor (462)
  • Rörelseresultat 388 miljoner kronor (226)
Mellan januari och september 2017 hade Saab en orderingång på 24,2 miljarder kronor, att jämföra med 14,9 miljarder under samma period förra året.

Annons
Visa fler nyheter
2024-03-15 14:25 V22.4.5-1
Annons
Annons