Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 10 juni 2005

50% billigare PCB med ny teknik

<b>UPPDATERAD 16:02</b> Svenska mönsterkortsutvecklaren Cuptronic har utvecklat en ny banbrytande teknik som enligt uppgift ska sänka tillverkningskostnaderna med upp till 50%.
Cuptronic och KTH utvecklar tillsammans en helt ny teknik som kommer att bli både billigare och miljövänligare än traditionell tillverkning. Detta meddelar tidningen Ny Teknik.

Den nya tekniken bygger på att man lägger på ledarna på kortet istället för att etsa fram dem. Enligt tidningen Ny Teknik ser första kunden ut att bli den danska mönsterkortstillverkaren Printline som vill använda tekniken för ett särskilt mönsterkort där det krävs extremt stor precision. Printline i Danmark har exklusiv rätt till Cuptronic metoden. Idag är ledarbredden på de flesta high-end korten 50my. Enligt Bengt Källbäck, VD för Cuptronic, kan denna teknik få ned ledarbredden ända
ned till 10my.

Cuptronic räknar med att introducera den här tekniken för tillverkare av high-end kort runt om i världen. Idén är att sälja licenser för tekniken. Värdet för tekniken uppgår till över 3 miljarder kronor.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2017-12-13 22:15 V8.9.2-2