Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 04 maj 2001

IBM metod ger billigare skärmar

IBM har tagit fram en ny tillverkningsmetod för platta skärmar som ger högre produktion och lägre kostnader.
Priser på platta skärmar, som är huvudkostnaden för laptop's och handhållna datorer, kan sänkas med denna nya teknik. Den nya tekniken sägs vara "väldigt enkel" och förenar ett antal produktionssteg säger Praveen Chaudhari, den IBM forskare som först fick idéen. "Enkelt förklarat så ersatte vi en teknik som kan liknas att rulla ut färg med en roller för att placera ut ett substrat för kristallerna." "Nu använder vi istället en 'jonpistol' som skjuter atomer på ett substrat i linjer för att preparera för kristallerna." Kristaller som är korrekt placerade switchar pixlar på och av när de vrider- och roterar sig. Den 'rullande' tekniken är den vanligaste bland tillverkare och innebär ineffektiv produktion då den har ett antal steg som nu inte är nödvändiga. Fyra steg ersätts med två med den nya tekniken.
Den 'rullande' tekniken innebär också ökad risk för ränder och kontamination av displayer.
IBM har satt upp en pilotlina och tror att produktion kan börja i slutet av året.
Efter att det rådde brist på skärmar i slutet av 90- talet ökade tillverkare produktionen och detta har nu gett ett överskott som medfört sjunkande priser. Källa CNET

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2