Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 07 maj 2001

Interna gräl hotar Orange 3G-nät

Gräl mellan ägarna France Telecom, Bredbandsbolaget och Skanska hotar att spräcka Orangekonsortiet i Sverige.
Det skriver Dagens Industri och citerar telekomkonsulter insatta i bolaget.
Ett par månader efter de stora samarbetsavtalen mellan Tele 2/Telia och Europolitan/HI3G hopar sig nu problemen för den återstående, ensamma operatören Orange. Enligt uppgifter i Dagens Industri hotar stridigheter mellan de olika ägarna planerna på ett snabbt utbyggt 3G-nät.
"Oranges ägare ägnar sig i första hand åt att pinka in revir i stället för att förbereda utbyggnaden av företagets 3G-nät", säger en konsult till tidningen.
Framför allt är det majoritetsägaren France Telecom som inte är ense med Skanska om vem som ska få bygga själva nätet. Skanska, som äger 10 procent av konsortiet, vill bygga hela nätet själva, ett uppdrag som anses vara värt omkring hälften av de 15 miljarder kronor som Oranges 3G-nät kostar. Men fransmännen vill genomföra separata upphandlingar av utbyggnaden för varje region i landet, som till exempel Göteborg, Malmö och Stockholm.
Orange svenska vd Jeremy Sell bekräftar att ägarna har olika uppfattningar om hur nätutbyggnaden ska gå till, men förnekar att det skulle handla om en konflikt.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2