Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 07 maj 2001

Rambus RDRAM blir billigare

Rambus förväntar sig att priserna för deras RDRAM chip kommer att minska kraftigt jämfört med standard SDRAM chips.
Bolaget förutspår att prisskillnaden mellan RDRAM- och SDRAM chips kommer att vara 20 % vid slutet av året, jämfört med nuvarande 40 %. Vid slutet av 2002 kan detta ha sjunkit ytterliggare till 10 %.
Denna information kommer efter att Rambus för första gången informerat om de royalties företaget tagit för sina patent. Rambus har mer är 100 patent och tar ut royalties och licensavgifter där något av patenten används. De exakta beloppen har tidigare varit okända men på pågående rättstvister har tvingat Rambus att lämna ut information om detta. Licensavgifter har varit 3,5 % på DDR DRAM, en siffra som är högre än vad analytiker trott. Royalties på SDRAM ligger generellt på 0,75 % medan RDRAM är 1 - 2 %. Rambus anser att royaltyn på DDR är högre än för RDRAM eftersom det är en direkt konkurrent till RDRAM. Källa Euroelectronicsweb.com

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2