Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 07 maj 2001

Virgin Mobile på väg till USA

Miljardären Richard Branson är på väg in på den amerikanska mobilmarknaden.
Hans bolag Virgin Mobile är nära ett avtal med amerikanska operatören Sprint PCS, uppger Financial Times. Därmed kan Virgin bli den första virtuella mobiloperatören i USA.
Richard Bransons mobilbolag Virgin Mobile är nära ett avtal med Sprints mobilbolag PCS som ger Virgin tillgång till Sprints amerikanska mobilnät, uppger Financial Times. Enligt tidningens källor kan ett avtal vara klart inom två veckor, även om ingenting ännu är helt klart. Lyckas Virgin ro hem avtalet blir man den första operatören i USA som kan börja sälja mobilabonnemang under eget varumärke, men låta samtalen gå igenom någon annans nät.
Richard Branson har länge letat ett sätt att komma in med sitt mobilbolag Virgin Mobile i USA. Förhandlingar har förts med såväl AT&T Wireless, Nextel som Sprint PCS.
Många i telekombranschen ser virtuella operatörer som hyr in sig i andra nät som en viktig utveckling. Upplägget gör att varumärket kan koncentrera sig på att ge bra service och förpacka tjänsterna så att konsumenterna gillar dem, samtidigt som nätoperatören kan koncentrera sig på att bygga och underhålla sitt nät. Men många nätägare ser också de virtuella operatörerna som en möjlighet att nå kunder man själv inte kan nå och att få högre trafik i näten. Intäkterna från detta blir allt viktigare när nu operatörerna tvingas till stora investeringar i framtidens 3G-nät.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1