Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 maj 2001

Motorola överväger telefonallians

Motorola överväger att göra som Ericsson och slå ihop sina förlustdrabbade mobiltelefoner med någon annan spelare i branschen.
Det antydde Motorolas vd Chris Galvin på bolagets stämma sent i går kväll. Samtidigt lovade han att telefonverksamheten ska gå med vinst innan årets slut.
Precis som Ericsson har Motorola drabbats hårt av konkurrensen från Nokia på telefonsidan. Motorola världens näst största mobiltillverkare, men telefonverksamheten gick under första kvartalet i år back 402 miljoner dollar, drygt 4 miljarder kronor.
Under gårdagens bolagsstämma fick naturligtvis vd:n Chris Galvins frågan om Motorola kan tänka sig att sälja mobiltelefonerna, eller ingå en allians med en japansk konsumentjätte, såsom Ericsson och Sony gjort. Svaret blev tvekande, Galvin vill hålla alla dörrar öppna, skriver Financial Times.
"Vår telefonportfölj är en bra portfölj. Men vi bedömer hela tiden tillväxttalen. Vi tittar alltid på hur världen förändras", svarade Galvin kryptiskt på frågan om telefonerna ska säljas.
Angående en eventuell allians betonade Galvin att Motorola blivit allt med villigt att överväga allianser de senaste åren.
Trots de mörka siffrorna ser Chris Galvin ljust på framtiden. Med en ny uppsättning telefoner och en "anpassning" av företagets kostym tror han att det kommer vända under slutet av året.
Motorola avvisade dock konkret alla planer på att sälja den för tillfället förlustdrabbade halvledarverksamheten.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1