Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 maj 2001

Cisco tror på ny ekonomi

Cisco levererade ett kvartalsresultat som var något bättre än väntat. Men med en nettoförlust på 27 miljarder kronor gör man sitt första negativa resultat någonsin. Vd John Chambers tror att botten för branschen kommer att vara nådd inom ett par månader.
För kvartalet som för Cisco avslutades 29 april gör bolaget en nettoförlust på ungefär 27 miljarder kronor. Samma period förra året gjorde man en vinst på 6,4 miljarder kronor.
Det negativa resultatet beror på den minskade efterfrågan. En omorganisation där 8500 personer förlorat jobbet kostar också pengar. Enligt bolaget själva rör det sig om den snabbaste inbromsning som något företag, i Ciscos storlek, någonsin drabbats av.
Ciscos vd och styrelseordförande John Chambers menar att marknaden kommer att nå botten inom en till två månader.
"Vi är i en dalgång djupare än någon av oss förutsett", sade John Chambers enligt Financial Times.
Långsiktigt var dock Chambers fortsatt hoppfull. Den "nya ekonomin" kommer att växa vidare och Ciscos intäkter kommer att öka med 30 till 50 procent per år, menar han.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-25 11:14 V9.5.0-2