Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 september 2006

LEAB inte främmande för ytterligare förvärv

Efter den senaste affären med Elektronikprodukter i Järlåsa AB kan vi eventuellt vänta oss ytterligare förvärv av LEAB.
LEAB har under en lång tid vuxit stadigt framåt, hela tiden snabbare än marknaden. Förra året anställde man 20 st nya medarbetare till sin Lövångerfabrik och nästan lika många till sin fabrik i Tallinn.

När evertiq nådde LEABs VD Erik Svedmark så var han synnerligen hemlighetsfull angående företagets framtida strategier och planer för LEABs fortsatta utveckling. Helt klart är ändå att LEAB inte kommer att nöja sig med det man idag gör utan Svedmark poängterar vikten av att ständigt förbättra sig och att följa marknadens efterfrågan. Han talar om förtroende hos sina kunder och ett måttligt risktagande som viktiga faktorer för framgång.

Vad som händer härnäst i form av expansion var Erik Svedmark förtegen om däremot håller han dörren öppen för eventuella förvärv även om han i nuläget ser att LEAB har ett antal pusselbitar i sin organisation som kompletterar varandra.

"Järlåsa är viktig för oss i dess region och erbjuder våra kunder en snabb och flexibel tillverkning precis som vår partner i Jönköping, June Elektronik. Detta medan vår fabrik i Lövånger kan hantera betydligt större volymer och tillsammans med vår fabrik i Tallinn så har vi även lågkostnadsalternativet vilket gör oss väldigt kompletta", säger LEABs VD Erik Svedmark till evertiq.

Omicron Ceti är ett företag som LEAB har ett väl utvecklat samarbete med. Inom elektronikutveckling och design komplettererar Omicron LEABs verksamhet på ett bra sätt samtidigt som LEAB bidrar med tillverkningskapacitet och industrialiseringsresurser till de bådas samarbete. Omicron Ceti är precis som June Elektronik en partner men huruvida LEABs verksamhet kommer att kompletteras med ytterligare funktioner återstår att se. På frågan om LEAB siktar på ytterligare förvärv så är Erik Svedmark hemlighetsfull.

"Vi kan förmodligen förvänta oss en viss konsolidering i branschen och där kommer vi säkert vara med", fortsätter Erik Svedmark.

"Vi växer hela tiden med branschen, till och med snabbare än branschen. Vi växer organiskt men jag utesluter inte att det kan bli något förvärv", fortsätter han.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1