Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 maj 2001

Nivert missnöjd med omsättningen

Telias rörelseresultat blev under första kvartalet 811 miljoner kronor. Det är väsentligt sämre än förra året. Men det är omsättningstillväxten som Marianne Nivert är missnöjd med. "Sex procent är för lågt" kommenterar Telias vd, enligt Vision.
Att förra årets första kvartalsresultat var hela 3382 miljoner berodde på stora positiva engångsposter. Mot den bakgrunden är Telias vd Marianne Nivert nöjd med årets Q1-resultat på 811 miljoner kronor.
"När det gäller koncernen som helhet är jag nöjd. Vi har lyckats förbättra resultatet under kvartalet trots att jämförelseperioden förra året var ett mycket bra kvartal. Det här bådar gott för resten av året" säger Marianne Nivert.
Telia fortsätter att visa en blygsam omsättningstillväxt. Första kvartalet 2001 blev den knappa sex procent. Omsättningen uppgår därmed till 13,6 miljarder kronor.
"Sex procent är för lågt, även om det har sina förklaringar. De satsningar som vi nu gör har ännu inte fått genomslag, och vi dras fortfarande med överhängande effekter från de stora prissänkningarna under 2000" säger Marianne Nivert.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1