Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 oktober 2006

Alexian Brothers köper Elekta Neuromag

Genom förvÀrvet av Elekta NeuromagŸ, blir Alexian Brothers Health System först i Chicago med att erbjuda diagnostik med hjÀlp av Elektas banbrytande system för sofistikerad tredimensionell kartlÀggning av hjÀrnaktivitet i realtid. Systemet, som förvÀntas vara i drift frÄn januari 2007, kommer att anvÀnds i sÄvÀl kliniskt som forskningssyfte.
"Som det första det icke-akademiska sjukhuset att införskaffa denna avancerade teknologi sÄ kommer Alexian Brothers Health System att sÀtta ribban för neurologiskt fokuserade sjukhussystem," sÀger Mark Frey, VD pÄ Alexian Brothers Behavioral Health Hospital och Executive Vice President pÄ Alexian Neurosciences Institute.

Med Elekta Neuromag, ett avancerat system för magnetencefalografi (MEG), kan forskare och kliniker i realtid kartlÀgga hjÀrnaktiviteten genom att icke-invasivt mÀta de svaga magnetfÀlt som skapas i hjÀrnan.

Elekta Neuromag kan mĂ€ta hjĂ€rnaktivitet med en tidsupplösning pĂ„ millisekundnivĂ„, vilket ökar möjligheten att bĂ€ttre kunna förstĂ„ och att hitta behandling för funktionella sjukdomar som exempelvis epilepsi. MĂ€tresultaten förbĂ€ttras ytterligare tack vare MaxFilterℱ, en unik mjukvara frĂ„n Elekta som filtrerar bort alla magnetiska störningar, sĂ„vĂ€l externa som interna frĂ„n patienten, vilket vĂ€sentligt höjer kvaliteten pĂ„, och underlĂ€ttar analysen av, de mĂ€tdata som systemet genererar.

"JÀmfört med andra metoder som anvÀnds för diagnostik före hjÀrnoperationer, kan MEG-teknologin erbjuda stora fördelar vad det gÀller bÄde tidsÄtgÄng och upplösning i tre dimensioner" sÀger Anthony DeCarolis, VD för Elekta Inc., och ansvarig för Elektas verksamhet i Nordamerika. "Icke-invasiv kartlÀggning och övervakning av hjÀrnaktiviteten i realtid anses idag som ett av de mest spÀnnande utvecklingsomrÄdena inom neurologin. Elekta Àr den enda MEG-leverantören pÄ marknaden som har den finansiella stabilitet som krÀvs för att vara en lÄngsiktig partner, för att fortsÀtta att utveckla MEG-teknologin och dess applikationer och dÀrmed sÀkra kundens investering," avslutar DeCarolis.

"Det nya systemet kommer att anvÀndas sÄvÀl klinisk pÄ patienter som i vÄr forskningsverksamhet och i utvecklingen av nya applikationer," förklarar Dr. Jeffrey David Lewine, som kommer att ansvara för MEG-centrum pÄ Alexian Brothers. "VÄrt kliniska program kommer att stödja neurologer och neurokirurger i hela MellanvÀstern och de kommer att anvÀnda Elekta Neuromag frÀmst inför kirurgisk behandling av hjÀrntumörer, kÀrlmissbildningar och epilepsi.

"VÄrt omfattande forskningsprogram kommer att fokusera pÄ traumatiska hjÀrnskador, demens, depression, schizofreni, tvÄngssyndrom, hjÀrnblödning, inlÀrningsproblem och autism. VÄrt fokus Àr att hjÀlpa patienterna till en effektiv och individuellt skrÀddarsydd vÄrd med hjÀlp av kartlÀggning av hjÀrnan."

Dagens forskning driver kontinuerligt fram nya anvÀndningsomrÄden för MEG-teknologin. Idag anvÀnds Elekta Neuromag bland annat för pre-operationell kartlÀggning inför hjÀrnkirurgi och MEG-MRI integration för att förbÀttra noggrannheten vid lokalisering och planering för öppen kirurgi och strÄlkirurgi. Den kliniska nyttan av MEG-teknologi Àr vÀl etablerad och metoden ersÀtts i USA genom Medicare/Medicaid.

"Alexian Brothers har sedan tidigare stora resurser inom bild och kartlÀggning av hjÀrnan," sÀger Mark Frey pÄ Alexian Brothers. "Tillskottet av Elekta Neuromag kommer att ge nya unika kunskaper i neurologi, neurokirurgi och psykiatri, sÄvÀl forskningen som patientvÄrden. Vi hoppas mycket pÄ att Elekta Neuromag i kombination med vÄr Leksell Gamma Knife ska kunna öppna nya möjligheter för icke-invasiv diagnos och minimal-invasiv behandling av en lÄng rad sjukdomstillstÄnd sÄsom hjÀrntumörer, kÀrlmissbildningar, epilepsi och tvÄngssyndrom."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2