Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 oktober 2006

Två viktiga order till Elekta

Elekta har nyligen vunnit tvÄ nya upphandlingar om leverans av avancerad utrustning till Tyskland och Irland.
Elekta tillkÀnnagav idag en order frÄn St Luke's Hospital i Dublin, Irland. Hela projektet, som totalt vÀrderas till över 10 MEUR, inkluderar bland annat leverans av fyra Elekta SynergyŸ, Elektas avancerade digitala linjÀracceleratorer, utrustade för intensitetsmodulerad och bildstyrd strÄlterapi (IMRT och IGRT).

"Vi valde Elekta för att de erbjuder en heltÀckande lösning som motsvarar vÄra behov och som gör det möjligt för St Luke's att gÄ vidare med att introducera bildstyrd strÄlterapi i Irland. Beslutet pÄverkades i hög grad av att den metod med integrerad tredimensionell volymröntgen (3D X-ray Volume Imaging) som möjliggörs med Elekta Synergy Àr etablerad i klinisk anvÀndning vid ett stort antal strÄlterapikliniker vÀrlden över", sÀger Lorcan Birthistle, VD för St Luke's Hospital. "HÀr pÄ St Luke's ser vi fram emot de nya system som kommer att installeras och som kommer att bli till stor nytta för vÄra patienter."

Dessutom meddelar Elekta att man vunnit ett anbudsförfarande för leverens av Elekta NeuromagŸ, till Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Science (MPI CBS) i Leipzig, Tyskland. Elekta Neuromag Àr vÀrldens mest avancerade system för icke-invasiv registrering av nervcellsaktivitet med hjÀlp av magnetencefalografi (MEG).

MPI CBS kommer att uppgradera sin anlĂ€ggning och ersĂ€tta sin nuvarande MEG-utrustning med ett helt nytt system frĂ„n Elekta. Med Elekta Neuromag installerad, kommer neurokirurger, neurologer och psykiatrier vid detta berömda institut att icke-invasivt kunna registrera nervcellsaktivitet i hjĂ€rnan, i realtid och med större precision Ă€n tidigare. Dessa förbĂ€ttringar möjliggörs till stor del av den nya mjukvaran MaxFilterℱ som filtrerar bort all magnetisk störning, internt sĂ„vĂ€l som externt, vilket ger en mer tillförlitlig analys.

"Elekta Àr och har alltid varit fokuserat pÄ att bekÀmpa svÄra sjukdomar. I MEG ser vi en stor, Ànnu outnyttjad potential. MEG har redan visat sig vara en vÀrdefull teknologi inom hjÀrnforskningen och vi Àr mitt inne i en spÀnnande utveckling av kliniska tillÀmpningar. Vi pÄ Elekta Àr fast beslutna att fortsÀtta leda den utvecklingen och öka tillÀmpningarna i vÄrden av patienter med sjukdomar i hjÀrnan," sÀger Elektas VD Tomas Puusepp. "Som den enda leverantören av MEG-system med den finansiella stabilitet som behövs för en fokuserad satsning, Àr det bara Elekta som har möjligheten att erbjuda lÄngsiktigt samarbete och utlova framtida utveckling av plattformen och dess tillÀmpningar."

MaxDiagoseℱ, ett nytt analysverktyg, presenterat vid Biomag 2006

Vid den vetenskapliga konferensen Biomag 2006, som Ă€gde rum i Vancouver, Kanada i slutet av augusti, var Elekta vĂ€l representerat och uppvisade starkt ledarskap inom magnetencefalografi. Elekta presenterade dĂ„ MaxDiagnoseℱ, det första fullödiga analysverktyget för klinisk tillĂ€mpning av MEG, ett system med flera tidsbesparande funktioner i syfte att underlĂ€tta rutinmĂ€ssig undersökning och diagnos. Med MaxDiagnose blir det möjligt att genomföra en analys av epilepsi-patient pĂ„ mindre Ă€n en timme, nĂ„got som Ă€r att betrakta som ett genombrott inom MEG. Vad som tidigare varit den frĂ€msta flaskhalsen i tillĂ€mpningen av teknologin, rutinmĂ€ssig analys av omfattande mĂ€tningar, blir nu Ă€ntligen möjligt. MaxDiagnose kommer att finnas tillgĂ€ngligt för leverans senare under Ă„ret.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1