Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 maj 2001

Ja till medlarbud, men konflikten fortsätter!

SIF och Civilingenjörsförbundet (CF) sade på tisdagskvällen ja till medlarna Rune Larssons och Gunnar Samuelssons slutbud. Almega Svensk Teknik och Design har begärt betänketid till på måndag. Därför fortsätter konflikten tills vidare.
Det avtalsförslag som SIF och CF sagt ja till skulle gett 10 000 SIF-medlemmar och 3 500 CF-medlemmar ett nytt avtal fr o m den 1 april år 2001 t o m den 1 april år 2004.
Medlarnas förslag innebär totalt 7 procent i centrala löneökningar under de tre avtalsåren. Därutöver till kommer lokala översyner. För SIF:s medlemmar innebär förslaget också en lägsta garanterad löneökning på totalt 700 kronor efter tre år.
Avtalsförslaget ger också möjlighet till en arbetstidsförkortning av samma typ som i tidigare avtal: Totalt tre dagar som värderas till sammanlagt 1,5 procent. Skulle de lokala parterna inte komma överens om en kortare arbetstid har varje anställd rätt att välja mellan en extra semesterdag per år, pengar till pension eller en löneökning motsvarande 0,5 procent per år.
Föräldralön skulle enligt medlarnas förslag betalas ut till både män och kvinnor vid föräldraledighet.
- Vi är nöjda med medlarnas förslag. Vi har fått gehör för de frågor vi ser som viktiga, säger SIFs och CFs förhandlingsledare.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2