Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 maj 2001

Ericssons leverantörer tvingas sänka priser

I mitten av mars beslutade Ericsson att halvera konsultstyrkan. Nu går man ännu ett steg längre.
Alla leverantörer ska sänka sina priser med upp emot 20 procent. Och de som inte kan hänga med de får ställa sig utanför. Leverantörerna runt om i världen har i dagarna fått brev där Ericssons krav har specificerats. Och inom ett par veckor kräver Ericsson få besked om underleverantörerna klarar kraven.
Enligt Åsa Lindskog, presschef för Ericsson, är reaktionen från leverantören positiv. Hon säger bland annat "De har förståelse för den svåra situation Ericsson befinner sig i och inser också att om de ställer upp nu är de med oss när det börjar gå bra för Ericsson" säger hon till Computer Sweden.

Flextronic som är Ericssons största leverantör tänker i sin tur kräva att deras leverantörer sänker sina priser, enligt Ronny Nilsson, VD på Flextronics Västeuropa. Annars är han också positiv till Ericssons krav.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-23 15:48 V9.3.2-2