Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 maj 2001

75 varslas från Flextronics

Flextronics International i Visby varslar 75 tjänstmän om uppsägning.
Det är chefer, ledare, ekonomer och anställda som arbetar med bland annat administration och logistik som berörs.
Platschefen Ralf Jacobsson säger, "Marknadens krav förändras, nu är det lågkonjunktur och prispress. Detta är en del i vår strukturförändring för att vi ska kunna vara fortsatt konkurrenskraftiga".
Idag har Flextronics 1125 anställda på Gotland varav 329 av dem är tjänstemän. "Vi kommer så långt som möjligt att sträva efter bra, frivilliga, individuella lösningar för att få ned antalet personer som tvingas sluta", säger Oddbjörn Solberg, Sif-ordförande på Flextronics.
Tina Ersson, tillförordnad chef för länsstyrelsens enhet för arbetsmarknad och näringsliv, ser positivt på möjligheten att de som berörs av varslet ska kunna få nya jobb på Gotland.

Det senaste året har Flextronics dragit ned personalstyrkan med 10 procent, cirka 7000 personer. Större delen av nedskärningen har redan skett, och då främst i USA.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2