Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 02 november 2006

Strålande tider för elektronikingenjörer

Arbetsmarknaden för nybakade elektronikingenjörer är ljus. Åtminstone för de med examen i Lund.
Efter bara tre månader hade 62 procent av de nyutexaminerade civilingenjörerna i elektroteknik vid Lunds tekniska högskola fått relevanta arbeten. Efter fem månader var siffran uppe i 75 procent och efter tio månader hade hela 95 procent av de färska ingenjörerna ett relevant arbete.

Enligt NyTeknik så hade var tredje till och med erbjudits två eller flera anställningar och kunde välja och vraka.

"Därför är det obegripligt att så få nya studenter vill börja läsa hos oss", säger Bertil Larsson, universitetsadjunkt på E-programmet på LTH till NyTeknik.

"Samtidigt har arbetsgivarna svårt att få tag i tillräckligt många civilingenjörer. Bedömare inom Sony Ericsson uppskattar att man inom företaget behöver anställa bortåt 1 000 nya ingenjörer i Lund de närmaste 10 åren, därav hälften nyexaminerade", säger Bertil Larsson till NyTeknik

"Enligt Civilingenjörsförbundets statistik från juni i år är bara 2 procent av civilingenjörerna i elektroteknik arbetslösa. Detta är klart under genomsnittet för alla yrken. Det gäller alla åldrar och hela landet. Vi tror att det är ännu bättre för unga i Skåne", säger Bertil Larsson till NyTeknik.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1