Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 06 november 2006

Rekord för halvledarförsäljningen

Försäljningen av halvledare slog rekord i augusti och i september överträffades augustiförsäljningen med hjälp av den ökande försäljningen av konsumentelektronik.
Under augusti månad såldes det halvledare som aldrig förr. I september ökade försäljningen med 4,2 procent jämfört med augusti till 21,4 miljarder dollar. Det är dessutom 9,3 procent bättre än samma månad i fjol.

Det är den starka efterfrågan på konsumentelektronik som driver på försäljningen av komponenter. Suget efter DRAM-minnen blir dessutom starkare då fler och fler väljer att övergå till Windows Vista. DRAM-försäljningen ökade med 40 procent i september jämfört med september 2005.

Mikroprocessorernas försäljningssiffror minskade i september med 11 procent medan det i själva verket såldes fler processorer.

"Försäljningen av mobiltelefoner är fortsatt stark, speciellt i Indien och Kina", säger SIA:s chef George Scalise i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2