Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 21 maj 2001

Fiberoptik fortsätter öka

Marknaden för fiberoptik fortsätter att växa i motsats till nedgång på övriga elektronikmarknader. Detta enligt Strategy Analytics.
Enligt den senaste analysen kommer Gallium Arsenik (GaAs) att vara den dominerande tekniken för analog IC fiberoptik. Marknaden väntas växa till 1,6 miljarder USD år 2004, från 350 miljoner USD år 1999. Detta ger en genomsnittlig årlig tillväxt på 34 %.
En analytiker på Strategy Analytics säger till Electronic Times: "Efterfrågan på ökad bandbredd skiftar till 10 Gbs- och 40 Gbs- teknik baserad på Indiumfosfid (InP). Denna teknik kommer inte långt efter."
Det verkar inte finnas många tekniska problem att starta dessa höghastighets- optiska nätverk enligt företag i branschen. Alcatel börjar leverera 40 Gbs nätverk nästa år.
B.L Mouël, chefstekniker på Alcatel's Optics Group, säger: " Vi arbetar på hur vi ska kunna köra nätverk med 10Petrabit/s." Strategy Analytics säger: "Det största problemet idag för 40 Gbs är tillverkning och leveranser av InP wafers." "Men detta problem håller på att lösas och säkra leverantörer verkar vara på väg."
Strategy Analytics anser att den InP-dominerade 40Gbps marknaden kommer att vara den näst största marknaden för fiberoptiska system år 2004.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2