Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 maj 2001

Intel går mellan OEM's och EMS- företagen

Trenden att Intels OEM- kunder outsourcar även design till EMS- företagen gör att Intel nu vill placera sig mellan dessa.
Då Intel märkt att en enorm marknad håller på att skifta och att det är en potentiell affärsmöjlighet har de avtalat med fyra av de största kontraktstillverkarna om design- samarbete.
Trots att mindre än 10 % av designservicen är outsourcad idag är detta ett av de hetaste debattämnena som skapar intresse överallt.
"Det finns inga officiella designskyldigheter," säger E Ross analytiker på
Thomas Weisel Partners LLC, USA. "Grafik- minnes- logik- chipstillverkare, EMS, Mikroprocessor- leverantörer-, alla är intresserade av produktdesign."
Med Intels initiativ som offentliggjordes förra veckan, har "Embedded Electronics Manufacturing Services Providers (EEMSP)", avtal tecknats med Celestica, Jabil Circuit, SCI Systems och Solectron. Dessa fyra företag lånar ut sina respektive design- och konstruktionssupport till EEMSP- programmet och involverar Inteltekniker i designarbetet för utvalda OEM- kunder.
EEMSP- programmet är en stark signal att den växande gruppen EMS- företag som kan höghastighets- och termisk design- analys nu stärker sina krafter. Dessa områden, enbart, är en marknad värd 20 miljarder USD för de EMS som arbetar inom dator- och kommunikationssektorn, säger J. O'Day, Celestica Inc.
"Intel inser att många av deras kunder frågar efter design av produkter och vi är det logiska alternativet." säger J Lumetta, VVD, Jabil.
Medan analytiker ser Intels ansträngningar som en väg att få större kontroll över OEM- företagens leverantörer och produktutveckling, insisterar Intel att EEMSP- programmet är ett "supportprogram för EMS- företag, inte ett kontrollsystem." "Vi arbetar med EMS- företagens teknikteam för att hjälpa dem möta OEM- företagens krav." "När ett EMS företag vill göra en design med Intel- arkitektur, arbetar vi tillsammans med dem för att säkerställa att de har den senaste informationen om Intels produkter." Programmet kan också hjälpa EMS- företagens mål att komma in i en tidigare fas. Källa EBN

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2