Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 22 maj 2001

Taiwanföretag bygger fabrik för 300 mm wafers

ProMos Technologies Inc planerar att bygga sin andra fabrik för tillverkning av 300 mm wafers. De är säkra på att halvledarmarknaden kommer att svänga positivt inom ett år eller två.
ProNos, som ägs till 33 % av Infenion Technologies AG säger att den planerade fabriken ska ha full produktionskapacitet år 2004. De enda detaljerna utöver detta som lämnas ut är att fabriken kan komma att byggas i Taiwan eller annat land.
Nästan alla tillverkare i Taiwan, -som står för 10 % av världsproduktionen-, hade negativa resultat i mars. Det enda undantaget var Powership Demiconductor Corp, som levererar chips till Mitsubishi Electric Corp i Japan. Powership planerar att ha sin fabrik för 300 mm wafers i drift första halvan av nästa år. De kommer att använda Mitsubishi- tekniken med 0,15 micron säger en analytiker.
Eftersom prissänkningen på DRAM ökar står Taiwantillverkares hopp att öka till 300 mm wafers för att bli konkurrenskraftiga. En 300 mm wafers har mer än två gånger så många chips än en traditionell 200 mm's. Källa EBN

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2