Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 november 2006

Wikman&Malmkjell och Traction i fusion

Tractions intressebolag Swedish Tool, som levererar maskiner och verktyg till verkstadsindustrin i Skandinavien och Baltikum, och Wikman&Malmkjell-gruppen, planerar ett samgående.
Den nya företagsgruppen budgeterar en omsättning på drygt 350 miljoner kronor. Swedish Tool och Wikman&Malmkjell blir därmed en av Sveriges största leverantörer av utrustning till verkstadsindustrin, med ett komplett sortiment som omfattar ett 60-tal internationella varumärken, däribland Universal Instruments och Viscom. I den nya planerade gruppen ingår, förutom Swedish Tool och Wikman&Malmkjell AB, dotterbolagen Tool Center, Bonthron&Ewing, Vislanda Maskin samt försäljningsbolag i Sverige, Norge, Danmark, Estland, Lettland och Litauen. Det gemensamma produkt- och tjänsteutbudet omfattar såväl standardmaskiner som kundanpassade bearbetningsmaskiner, verktyg, projektledning, produktionsteknik, installation, underhåll, utbildning och finansiering.

Planen är att Swedish Tool och Wikman&Malmkjell-gruppen ska ägas av ett nytt moderbolag fr o m 1 januari 2007. Ett slutgiltigt avtal förväntas bli tecknat under december 2006.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2