Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 01 december 2006

"Ingen ide att ge sig in i konkurrensen med kiselsolceller"

Danmark håller på att bli en stor nation inom solcellsutvecklingen. Det fastslår den danska teknikpressen Ingenjören. Men det är inte inom kisel man tänker satsa.
Inom billiga flexibla polymerbaserade solceller ser det ut som att danska företag kan ha en enorm tillväxtpotential men inom de traditionella kiselbaserade solcellerna är det ingen ide att ge sig in i leken, menar Risø i en ny rapport. Solcellsmarknaden exploderar och de internationella jättarna investerar mängder med resurser i att vidareutveckla de traditionella solcellerna så denna marknad lämnar ingen plats åt de danska solcellsutvecklarna.

"Danmark skall däremot satsa på att komma först med billiga alternativ i plast, och vi har expertisen till att gå långt inom området för de billigare och mer flexibla men också mindre effektiva tredje generationens solceller i plast", säger Hans Larsen som är avdelningschef på Risøs avdelning för systemanalys till idag.dk.

"Det är billigare att uppföra fabriker till plastceller, billigare och mycket snabbare att producera dem och eftersom de är flexibla kan de passa i mycket fler produkter än de kiselbaserade", står det i Risøs rapport.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2