Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 01 december 2006

"Ingen ide att ge sig in i konkurrensen med kiselsolceller"

Danmark hÄller pÄ att bli en stor nation inom solcellsutvecklingen. Det fastslÄr den danska teknikpressen Ingenjören. Men det Àr inte inom kisel man tÀnker satsa.
Inom billiga flexibla polymerbaserade solceller ser det ut som att danska företag kan ha en enorm tillvÀxtpotential men inom de traditionella kiselbaserade solcellerna Àr det ingen ide att ge sig in i leken, menar RisÞ i en ny rapport. Solcellsmarknaden exploderar och de internationella jÀttarna investerar mÀngder med resurser i att vidareutveckla de traditionella solcellerna sÄ denna marknad lÀmnar ingen plats Ät de danska solcellsutvecklarna.

"Danmark skall dÀremot satsa pÄ att komma först med billiga alternativ i plast, och vi har expertisen till att gÄ lÄngt inom omrÄdet för de billigare och mer flexibla men ocksÄ mindre effektiva tredje generationens solceller i plast", sÀger Hans Larsen som Àr avdelningschef pÄ RisÞs avdelning för systemanalys till idag.dk.

"Det Àr billigare att uppföra fabriker till plastceller, billigare och mycket snabbare att producera dem och eftersom de Àr flexibla kan de passa i mycket fler produkter Àn de kiselbaserade", stÄr det i RisÞs rapport.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1