Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 december 2006

Full fart framåt för ExCal

ExCal med verksamhet inom kalibrering, test och nischproduktion har vuxit starkt under de senaste tre åren. Nyligen anställde man tre nya tekniker till sitt kontor i Söderhamn och kund tillströmningen har varit god under de senaste tre åren.
"Vi kommer att detta år nå en omsättning på 30 miljoner kronor och vi bibehåller lönsamheten", säger ExCals VD Ola Wallberg till evertiq.

Under de senaste tre åren har ExCal vuxit från sex anställda som omsatte 6,5 miljoner kronor till 18 anställda som nu omsätter ca 30 miljoner kronor. Det har varit en tuff resa under denna period. Företagets stora kund Emerson drog sig tillbaka och i och med denna förlust så fick ExCal ompositionera sig från kraftelektronik till sin nichade produktion inom medicinsk elektronik varpå man dessutom var tvungen att certifiera sig till bland annat ISO: 13485 som man nu har fått. Under dessa år har man även hunnit med att starta ett kontor i Slovakien med vunna viktiga kunder som Sony, Samsung och Panasonic.

"Det har varit tufft men vi har lyckats bra med dessa förändringar", säger Ola Wallberg till evertiq.

ExCal har tre ben att stå på; kalibrering, testning och nischproduktion. Inom nischproduktion där ExCal är fördjupade inom medicinsk elektronik tar ExCal ett helhetsansvar för produktframtagningen i volymer mellan 50 och 5000 enheter per år, där deras kärnkompetens är testprocesserna. Man köper in de ingående komponenterna och tjänsterna för tillverkningen av de ingående komponenterna från olika företag i branschen. I sin verkstad i Söderhamn sker sedan slutmonteringen där produkterna sedan testas. Rapport skickas sedan omedelbart som feedback till produktägaren.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2