Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 december 2006

John Tschudis fingeravtryckssensor snart på marknaden

John Tschudi fick Studiemøtets ærespris för utvecklingen av ett antal elektrooptiska, patenterade produkter. Det är bland annat John Tschudi som ligger bakom utvecklingen av en ny fingeravtryckssensor som snart är klar för massproduktion.
Tschudi var med om utvecklingen av de första prototyperna under andra halvan av 90-talet. Teknologin baseras på kapacitiv mätning av avståndet mellan hud och sensorelement. Metoden används för avbildning av en persons fingeravtryck. Tschudi prisades nyligen för sina innovationer och belönades med 50 000 kronor och ungefär samtidigt som Tschudi fick sitt pris så tecknade Idex, företaget som äger fingeravtrycksläsaren, ett tillverkningsavtal med den taiwanesiska kontraktstillverkaren Faraday Technology. Elektronik i Norden rapporterar att enligt Fredrik Scheinert, vd för Idex, kommer de första sensorerna att vara klara för leverans under andra halvåret 2007.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2