Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 december 2006

Axis får tuff utmanare när IBM släpper ny innovation

IBM har nyligen släppt sitt S3-system. Med en allt mer automatiserad och intelligent övervakning sätter IBM nu press på exempelvis Axis Communication. Men Axis tar detta med ro.
Videoövervakningen blir mer och mer automatiserad och effektiv. Där mjukvara och hårdvara tillsammans arbetar i ett alltmer intelligent system för att hålla koll på vad som försiggår i blickfånget av kamerorna. IBMs S3-system(Smart Surveillance System) hanterar utrustningen, effektiviserar vad som spelas in och lagras, plus att det löpande analyserar händelser på bildskärmarna.
IBMs nya system sätter press på konkurrenterna, däribland Axis Communication. Den amerikanska säkerhetsexperten Joe Freeman tipsar Axis om att förvärva det danska mjukvaruföretaget Milestone för att bredda sig med den enligt Joe Freeman nödvändiga mjukvaruutvecklingen. Axis tar dock IBMs senaste innovationer med ro och menar att även Axis produkter är på väg åt samma håll.
"Intelligent video är en naturlig förlängning på Axis befintliga nätverksbaserade teknik för video", säger Axis produktchef Johan Lembre till Realtid.se.

"Vår videoserver 242 SIV har en DSP som kan köra intelligenta videoapplikationer. Den första applikationen som vi laddat ner är en personräknare, som kan räkna antalet människor som passerar genom en entré. En annan applikation vi tittar på gör det möjligt att lägga fast en virtuell linje. Om någon person på bilden passerar över denna linje skickas ett alarm. Man skulle till exempel kunna använda denna för att övervaka ett hus på landet. Teknologin går framåt och vi börjar se intressanta applikationer, men jag skulle i ärlighetens namn vilja säga att det kommer att ta mer tid innan vi får applikationer som fungerar i mer komplexa miljöer", säger Johan Lembre till Realtid.se.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1