Elektronikproduktion | 23 maj 2001

Brittiska ambassader hjälper Ericsson

Ericsson har blivit nyckelspelare i det engelska valet.
Den brittiske handelsministern Stephen Byers arbetar nu hårt för att hjälpa bolaget sälja två mobiltelefonsfabriker och därmed rädda 1500 jobb.
Bland annat har fabrikerna marknadsförts mot möjliga köpare via de brittiska ambassaderna runt om i världen, avslöjar Financial Times idag.
Ericsson meddelade i mars att man planerade att lägga ner två fabriker i England, om de inte kunde säljas. En i Midlands och en i Scunthorpe i nordöstra England. Speciellt de 1000 arbetstillfällena i Midlands slår hårt mot regionen, som tidigare drabbats av kolgruvenedläggningar.
Det har fått brittiska labourregeringen att rycka ut i en räddningsaktion. Om fabrikerna skulle bli kvar räknas det som en fjäder i hatten för Tony Blair inför valen i juni.
Brittiska handelsministern Stephen Byers hjälper Ericsson att leta köpare, enligt Financial Times. Bland annat har brittiska ambassader använts som marknadsförare.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-2