Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 07 december 2006

Ericssonchefer riskerar fängelse

Enligt ett åtal som just nu pågår mot sju chefer inom Ericsson ska direktörerna ha byggt upp stora bankkonton i utländska banker med hjälp av falska fakturor under 90-talet.
Dessa chefer ska ha manipulerat bokföringen med avsikt att mörka för skattemyndigheten. Mellan 1998 och 1999 betalade Ericsson ut över 3 miljarder kronor till 33 olika leverantörer. Sammanlagt handlar det om cirka 400 fakturor för bland annat sponsrings- och marknadsföring. Åklagaren hävdar att dessa personer har byggt upp systemet för att få loss pengar, som sedan kunnat användas för att betala mellanhänder vid stora affärer.

Försvarsadvokaterna hävdar dock att direktörerna ägnat sig åt normala internationella affärsmetoder och att de svenska myndigheterna varit otydliga. Fängelsedomen faller på fredag.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2