Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 07 december 2006

Hexagons patent bedöms giltigt

Hexagons patent har i en federal domstol i San Diego bedömts giltigt.
Juryn i den federala domstolen i San Diego, USA, har prövat mÄlet för Hexagons bolag ROMER Inc. i rÀttsprocessen mot FARO Technologies, Inc. och fann enhÀlligt att ROMER:s patent Àr giltigt. De nio jurymedlemmarna lyckades dock inte fatta ett enhÀlligt beslut om patentintrÄng. DÀrför har det beslutats om en ny förkortad rÀttegÄng med ny jury för att döma i frÄgan om patentintrÄng. Denna rÀttegÄng inleds 3 april 2007.

Patenttvisten avser den teknik som gör det möjligt för en portabel mÀtmaskin, sÄ kallad articulated arm, att rotera sin primÀraxel obegrÀnsat antal varv. MÀtsystemet anvÀnds bland annat för att kvalitetsgranska en lÄng rad produkter inom tillverkningsindustrin.

“Hexagon Ă€r vĂ€rldsledande inom flerdimensionell mĂ€tning och har en budget för forskning och utveckling som uppgĂ„r till 10 procent av försĂ€ljningen. Vi har idag en portfölj av mer Ă€n 1 500 aktiva patent. Vi ser allvarligt pĂ„ patentintrĂ„ng och har som princip att försvara koncernens rĂ€ttigheter", sĂ€ger Ola RollĂ©n, VD och koncernchef Hexagon AB.

ROMER Inc., och dess dotterbolag CimCore Corp, konstruerar och tillverkar portabla koordinatmÀtmaskiner. ROMER Inc. Àr ett helÀgt dotterbolag till Hexagon AB.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1