Annons
Annons
Elektronikproduktion | 07 december 2006

Fuglesang tar med sig<br>FLIRs kamera upp i rymden

NASA använder FLIRs värmekamera vid den rymdfärd som världens kändaste rymdsvensk, Christer Fuglesang förhoppningsvis kommer att åka med på inom en snar framtid.
Under de senaste dagarna har det spekulerats livligt huruvida det blir någon rymdfärd för vår alldeles egen rymdkändis Christer Fuglesang eller inte. Fuglesangs rymdfärd har blivit framskjuten åtskilliga gånger under de senaste åren. Men en sak som är säker är att en annan svensk får åka med upp. Visserligen är företaget FLIR USA-ägt men den värmekamera som kommer att användas av NASA för att säkerställa att skrovet på farkosten är helt, kommer från FLIRs utvecklingsavdelning i Danderyd utanför Stockholm.

"När Discovery går från natt till dag uppstår en värmeström i vingen som påverkas av en spricka", berättar Kjell Lindström, produktansvarig på Flir Systems för IDG.

"Det känns jättehäftigt och samarbetet med Nasa gått bra. Det är ett samarbetsprojekt", säger han till IDG.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2