Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 11 december 2006

ELFA fortsätter satsningen på produktsäljare

Sedan augusti i år har Anders Bergholm arbetat som kontaktdonsäljare på ELFA. De första månaderna har hans fokus legat på att träffa leverantörerna av kontaktdon. "En av mina viktigaste uppgifter är att se till att vi har bra avtal med leverantörerna. Det är en förutsättning för att våra kunder ska få ett så bra pris som möjligt", säger han.
Som dedikerad kontaktdonsäljare är Anders Bergholm en viktig del av ELFAs satsning på volymförsäljning.

"Att knyta en säljare till en specifikt produktområde är ett relativt nytt sätt att arbeta på för ELFA. Jag är en av flera på denna typ av tjänst, till exempel tillsammans med Peter Constenius, säljare för mätinstrument. Dessutom har vi Gunnar Jidell, som ansvarar för kortmonterade komponenter och jobbar på ett liknande sätt", säger Anders Bergholm.

"Vi är inte bara en viktig resurs för kunder och leverantörer, även de andra säljarna drar nytta av våra kunskaper, vi hjälper dem att lära känna branschen och de olika fabrikaten. Det är till exempel viktigt för att de ska kunna offerera alternativa lösningar på förfrågningar, som ekvivalenter eller lågprisalternativ", fortsätter han.

Anders Bergholm har en gedigen bakgrund inom kontaktdon, med bland annat sex år som key account-säljare vid ett multinationellt företag och tio år som säljare vid en svensk instrument- och komponentimportör.

Medan hösten 2006 mest har ägnats åt leverantörskontakter kommer kunderna att se betydligt mer av Anders Bergholm under 2007.

"Ute på fältet kommer jag inte bara att träffa kundernas inköpare, mitt fokus kommer snarare att ligga på komponentingenjörer, projektledare och annan teknisk personal", säger han.

"Mitt mål är att få ett samlat grepp om de projekt som pågår – och är på gång – i Sverige i dag. Meningen är att ELFA ska vara mer aktivt och möta kunderna i ett tidigt skede i produktionsplaneringen", säger Anders Bergholm.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2