Elektronikproduktion | 28 maj 2001

Sonera bekräftar samtal med Telia

Finska teleoperatören Sonera bekräftar nu att man fört diskussioner om en fusion med svenska Telia. Soneras styrelseordförande Tapio Hintikka säger till tidningen Helsingin Sanomat att diskussionerna pågått sedan i mars, men han vill inte kalla det förhandlingar.
Han bekräftar dock att Telia den enda part man diskuterat med.
Uttalandet kommer något överraskande efter helgens dementi från just Tapio Hintikka. Efter Finanstidningens avslöjande om fusionsplanerna bekräftade Telia diskussioner med Sonera, medan Sonera valde att dementera.
Ett sammanslaget Telia och Sonera skulle skapa en nordisk mobiljätte med nästan 75 miljarder kronor i omsättning och omfattande verksamhet i Norge, Sverige, Finland och Baltikum.
Medan Telia koncentrerat sig på den nordiska och baltiska marknaden har Sonera även varit inblandade i den europeiska miljardjakten på 3G-licenser. Sonera ägen till exempel en inte alltför attraktiv andel i en tysk 3G-licens.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1