Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 12 december 2006

Elfas försäljning ska växa<br>med 60% närmaste åren

Elfa genomgår nu en stor förändring. 30 personer har fått lämna sina jobb vilket innebär att Elfa, med sina nya ägare Industri Kapital, nu är 410 medarbetare.
När Industri Kapital trädde in som nya ägare så gick man igenom bolaget för att se över kostnadsbilden. Resultatet från detta blev att 30 personer nu får lämna sina jobb. Elfas strategiförändring från att vara en katalogdistributör till att erbjuda mer omfattande logistiktjänster accelererade då de nya ägarna kom in i bolaget.

"Det är inget dramatiskt som hänt utan vi har dragit ner från 440 till 410 tjänster. Det är första steget i vår förändringsplan", säger Elfas VD, Bo Lindqvist till Elektroniktidningen.

Besparingarna är ett steg i att minska kostnaderna för att få upp lönsamheten i bolaget. Elfa växer på bred front och inom ett par år skall man få upp sin omsättning med ca 60%.

"Vi fortsätter att titta på om vi hittar något att förvärva. Vi vill bygga ett fäste i Norden, men framförallt vill vi expandera i Östeuropa", säger Bo Lindqvist till Elektroniktidningen.

"Idag har vi en försäljning på 950 miljoner kronor. Inom några år siktar vi på att ha lyft den till 1,5 miljarder kronor", fortsätter han.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2