Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 29 maj 2001

Order på digital radiologi till Sectra

Vestfolds fylke i Norge, har beställt mjukvara för digital radiologi från IT- och medicinteknik företaget Sectra. Ordern omfattar Sectras system för radiologisk informationshantering (RIS) och system för bildgranskning och arkivering (PACS). Ordervärdet uppgår till cirka 10,5 Mkr.
Vestfolds Centralsykehus i Tönsberg har sedan tidigare Sectra PACS, och man var 1998 det första sjukhuset i Norge med en helt filmfri röntgenavdelning. Nu byggs systemet ut för att omfatta hela fylket och man investerar dessutom i ett nytt administrativt system för fylkets röntgenavdelningar, RIS. Ordern omfattar totalt fem sjukhus.
Jan-Reidar Björke, avdelningsöverläkare på Vestfold Centralsykehus säger att: "Införandet av digitala röntgenbilder och elektroniska remisser i hela Vestfolds fylke gör det möjligt att samordna resurser, vilket är till nytta för patienterna."
Sectra är ett av världens ledande företag inom system för filmfri digital röntgen, PACS. Den nordiska marknaden i Sverige och Norge är världsledande inom området och Sectra är marknadsledande på hemmamarknaden.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1