Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 13 december 2006

Kablia hotar med flytt

I norrbotten är alla arbetstillfällen jätteviktiga. Det är därför extra viktigt att lönerna inte ökar mer i Sverige än i andra länder. Om löneskillnaderna blir större måste en produktionsförflyttning övervägas. Detta meddelar Hans Mörtberg vd på Kablia AB i Övertorneå.
Sedan tio år tillbaka är Kablia AB delägare i ett företag som tillverkar kablage i Polen där lönenivån är en tredjedel av den svenska. Kablia vill behålla produktionen i Övertorneå. Enligt Hans Mörtberg är det allra viktigaste för företaget att klara sina åtaganden mot kunderna för att överleva på sikt. Inför avtalsrörelsen kan därför tillverkningen i Polen vara ett extra alternativ. Om det skulle bli en konflikt eller om lönerna skulle skena i väg i Sverige riskerar tillverkningen att flyttas till Polen, säger Hans Mörtberg. Detta är inget som Kablia önskar. Om företaget går bra ger det utrymme för löneökningar. Avtalsrörelsen måste ändå kännetecknas av måttlighet. Annars urholkas de svenska företagens konkurrenskraft menar Hans Mörtberg.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1