Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 december 2006

MikroMakarna ökade 30% i år

Kontraktstillverkaren Mikromakarna som har sin fabrik i Pajala har ökat 30% i år och företaget ser en fortsatt ökning även under nästa år. "Läget är väldigt positivt just nu och vi har väldigt mycket att göra", säger MikroMakarnas marknadschef Mikael Isaksson när evertiq besökte företaget i veckan.
Företaget planerar att växa i framtiden och under nästa år planerar man inför nya investeringar.

"Vad som har gjort att vi har ökat så mycket är att befintliga kunder har ökat deras orderingång samt att vi har fått nya kunder", fortsätter Mikael.

Det råder brist på kompetent personal i norra delen av Sverige. För att lösa detta problem brukar Mikromakarna skicka personalen på utbildning inom elektronik samt att man även köper bemanning från Samhall i Pajala. Den ryska partnern i Murmansk är också viktig för Mikromakarna. "Med hjälp av fabriken i Murmansk kan vi vara konkurrenskraftiga på den svenska marknaden", säger Mikael Isaksson till evertiq.

Produktionen i Pajala är som de allra flesta i branschen helt kapabel att tillverka enligt RoHS-direktivet. Många av MikroMakarnas kunder har helt gått över till RoHS-kompatibla produkter.

"Alla nya produkter som vi tillverkar är blyfria konstruktioner. Det kan finnas en liten del av de gamla produkter som fortfarande inte är blyfria", säger Mikael Isaksson till evertiq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1