Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 maj 2001

PTS-bråk kan kosta Telia 100 miljoner

Post- och telestyrelsen (PTS) kräver återigen att Telia ska sänka avgiften för samtrafik i sitt mobilnät.
Den här gången med 17 procent till 98 öre per minut. Sänkningen ska ha skett 1 juni annars hotar PTS med ett vite på 100 miljoner kronor.
Det är tredje gången på två år som PTS kräver att Telia ska sänka kostnaderna för andra mobiloperatörer som vill koppla sina kunder till abonnenter i Telias nät. PTS menar att Telia tar ut ett överpris som påverkar konsumenternas telefonkostnader. Enligt lag ska avgiften baseras på operatörens kostnader.
Länstätten har vid två tidigare tillfällen gått på PTS linje.
Beslutet kommer som en dråpslag för Telia som så sent som för drygt två veckor sedan vädjade till PTS att lyfta ut mobiltelefonin ur telelagstiftningen.
"Mobiltelefonin har alltid varit en konkurrensmarknads, därför finns det inget skäl för en särreglering på den marknaden", sade Telia Mobiles vd Kenneth Karlberg på ett seminarium där bland andra EU:s telekommissionär Erkki Liikanen närvarade.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2