Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 december 2006

TME Elektronik &amp; DeepWater<br>tar fram undervattensrobot

TME Elektronik har tillsammans med DeepWater Vision tagit fram UV Basic. Konstruktion av mjukvaran till UV Basic har helt och hållet skötts av TME Elektronik i Söderåkra.
TME Elektronik i Söderåkra har haft en stor del av utvecklingen av DeepWater Visions UV Basic. UV Basic är en undervattensrobot vars funktioner tecknades i en kravspecifikation som från vilken TME Elektronik senare tog mjukvaruansvaret att utveckla produkten. Industridesignen av roboten och konstruktion har skötts av Deepwater Vision.

"Vi fick en kravspecifikation där roboten skulle kunna gå på 80 meters djup, ha inbyggt gyro och kompass och dessutom kunna filma mm sedan tog vi helhetsansvaret och utvecklade både mjukvara samt viss hårdvara till roboten som vi också tillverkade", säger TME Elektroniks VD Tomas Svensson till evertiq.

Hittills har man tillverkat totalt åtta stycken robotar som alla är skarpa produkter.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 11:45 V11.5.4-1