Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 december 2006

Teleca fortsätter att stycka av

Teleca överlÄter verksamhet i Stockholm och UmeÄ inom ramen för omstrukturering av produktverksamheten.
Som ett led i den tidigare annonserade omstruktureringen av produktverksamheten har Teleca tecknat ett avtal dÀr Softronic AB övertar 37 medarbetare inom Teleca Mobiles verksamhet i Stockholm. Teleca har ocksÄ ingÄtt en avsiktsförklaring om överlÄtelse av verksamheten i UmeÄ till ett nystartat företag med inriktning pÄ avancerade mobila tjÀnster.

Inom ramen för omstruktureringen har Teleca beslutat att stÀnga kontoren för den del som avser Teleca Mobile i Ronneby, Stockholm och UmeÄ och minska personalstyrkan med 150 personer. Verksamheten i Ronneby överlÀts till annat företag den 1 november.

Teleca har tecknat ett avtal med Softronic, varmed 37 medarbetare tillhörande PC Connectivity-verksamheten i Stockholm övergĂ„r till Softronic AB vid Ă„rsskiftet. Avtalet inkluderar ej nĂ„gra produkter eller immateriella rĂ€ttigheter. Teleca har i samband med övertagandet lagt bestĂ€llningar avseende konsulttjĂ€nster hos Softronic för första halvĂ„ret 2007. Dessa bestĂ€llningar avser framförallt tjĂ€nster för avslutande arbete inom pĂ„gĂ„ende kundprojekt och kunskapsöverföring till andra enheter inom Teleca. ÖverlĂ„telsen pĂ„verkar inte den övriga verksamheten i Stockholm inom auSystems-divisionen.

De överlÄtelser som gjorts ligger inom kostnadsramen för det omstruktureringsprogram som Teleca annonserade i oktober tidigare i Är.

Verksamheten i UmeÄ avses överlÄtas till ett nystartat företag enligt en avsiktsförklaring. Detta planeras ske under första kvartalet nÀsta Är och alla anstÀllda avses erbjudas anstÀllning hos den nya Àgaren. Teleca har idag cirka 50 anstÀllda i UmeÄ.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-1