Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 december 2006

ABB tar rekordorder inom transformatorer

ABB har tagit hem ett kontrakt värt 450 miljoner dollar från Qatar General Electricity and Water Corporation – Kahramaa – för att stötta landets snabba tillväxt genom att utöka kraftöverföringssystemet.
Kontraktet omfattar transformatorstationer och telekommunikation för Qatars Fas VII-projekt för nätutbyggnad, en landsomfattande satsning för att öka kraften inom områden med hög tillväxt där efterfrågan på el är som störst. Ordern kommer att bokas under fjärde kvartalet 2006.

"ABB:s avancerade transformatorteknik stöttar en enorm expansion av Qatars kraftöverföringskapacitet och garanterar att regionen har en tillförlitlig försörjning av el," säger Bernhard Jucker, chef för division Power Products. "ABB:s snabba leverans och säkra, tillförlitliga produkter och system hjälper till att utveckla en av de snabbast växande kraftmarknaderna i världen."

ABB planerar att kraftsätta transformatorstationerna under första halvåret 2008. Det är den senaste ordern i en serie nyligen tagna order i regionen och den största överförings- och distributionsordern för transformatorstationer som ABB någonsin har fått.

I november 2005 tog ABB hem ett kontrakt på 170 miljoner dollar från Kahramaaa för 12 transformator-stationer och kraftkablar för Qatars Fas VI-projekt för nätutbyggnad och ett kontrakt värt 220 miljoner dollar för Fas 1 i Gulf Grid-projektet som länkar ihop elnäten i sex Gulfstater, inklusive Qatar.

I det senaste projektet kommer ABB att stå för ingenjörsarbetet, inköp, konstruktion och idrifttagning av tre transformatorstationer och leverera 37 fack på 400 kilovolt (kV) gasisolerade ställverk (GIS); 66 fack på 220 kV GIS; 36 fack på 132 kV GIS och 41 fack på 66 kV GIS. ABB kommer också att leverera 25 transformatorer, med en frekvens från 40 till 800 megavolt ampere (MVA).

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2