Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 december 2006

ABB tar rekordorder inom transformatorer

ABB har tagit hem ett kontrakt vĂ€rt 450 miljoner dollar frĂ„n Qatar General Electricity and Water Corporation – Kahramaa – för att stötta landets snabba tillvĂ€xt genom att utöka kraftöverföringssystemet.
Kontraktet omfattar transformatorstationer och telekommunikation för Qatars Fas VII-projekt för nÀtutbyggnad, en landsomfattande satsning för att öka kraften inom omrÄden med hög tillvÀxt dÀr efterfrÄgan pÄ el Àr som störst. Ordern kommer att bokas under fjÀrde kvartalet 2006.

"ABB:s avancerade transformatorteknik stöttar en enorm expansion av Qatars kraftöverföringskapacitet och garanterar att regionen har en tillförlitlig försörjning av el," sÀger Bernhard Jucker, chef för division Power Products. "ABB:s snabba leverans och sÀkra, tillförlitliga produkter och system hjÀlper till att utveckla en av de snabbast vÀxande kraftmarknaderna i vÀrlden."

ABB planerar att kraftsÀtta transformatorstationerna under första halvÄret 2008. Det Àr den senaste ordern i en serie nyligen tagna order i regionen och den största överförings- och distributionsordern för transformatorstationer som ABB nÄgonsin har fÄtt.

I november 2005 tog ABB hem ett kontrakt pÄ 170 miljoner dollar frÄn Kahramaaa för 12 transformator-stationer och kraftkablar för Qatars Fas VI-projekt för nÀtutbyggnad och ett kontrakt vÀrt 220 miljoner dollar för Fas 1 i Gulf Grid-projektet som lÀnkar ihop elnÀten i sex Gulfstater, inklusive Qatar.

I det senaste projektet kommer ABB att stÄ för ingenjörsarbetet, inköp, konstruktion och idrifttagning av tre transformatorstationer och leverera 37 fack pÄ 400 kilovolt (kV) gasisolerade stÀllverk (GIS); 66 fack pÄ 220 kV GIS; 36 fack pÄ 132 kV GIS och 41 fack pÄ 66 kV GIS. ABB kommer ocksÄ att leverera 25 transformatorer, med en frekvens frÄn 40 till 800 megavolt ampere (MVA).
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2