Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 december 2006

Ericsson köper routing-företag

Ericsson och Redback Networks Inc. har idag träffat en överenskommelse om att Ericsson avser förvärva Redback för USD 25.00 per aktie, eller totalt USD 1.9 miljarder.
Redback grundades 1996 i San Jose, Kalifornien, i hjärtat av Silicon Valley. Företaget noterades på NASDAQ 1998 och har över 700 operatörskunder i fler än 80 länder. Företaget har cirka 800 anställda, varav 500 ingenjörer inom forskning och utveckling (FoU). Femton av världens 20 främsta operatörer använder Redbacks teknik, inklusive bredbands-IP-routers för hantering av IP-baserade data-, röst- och videotjänster.

Redback har en stark position inom edge routing-teknik för multitjänster, vilket hjälper operatörer att leverera bredband, telefoni, TV- och mobiltjänster över Internetbaserad infrastruktur. Redbacks försäljning ökade med 33 procent under 2005 och med 87 procent under de första nio månaderna av 2006 till USD 197 miljoner.

Carl-Henric Svanberg, Ericssons vd och koncernchef, säger: "De båda företagens kombinerade styrkor kommer att skapa betydande värde för både kunder och aktieägare, och kommer innebära spännande möjligheter för anställda. Takten i IP-utrullningen ökar till följd av operatörernas fokus på konvergerade, all-IP-nät, i vilka telekom-anpassad prestanda kräver allt intelligentare routers med högre kapacitet."

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1