Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 20 december 2006

Design-In och utveckling i fokus för Farnell

Farnell InOne vill vÀxa pÄ bred front i vÀrlden men man tÀnker inte bli nÄgon stor volymleverantör av komponenter utan det Àr Design-In och utvecklingsinsatser som skall fÄ Farnell att vÀxa. Det berÀttar Farnells Europachef Neil Harrison för evertiq.
"Hela vÀrldens elektronikindustri vÀxer just nu och vi med den men det finns extra spÀnnande marknader att titta pÄ", berÀttar Neil Harrison för evertiq.

I Tyskland vĂ€xer elektronikindustrin fortfarande som i övriga Central- och VĂ€steuropa. Tysklands elektronikmarknad Ă€r i sĂ€rklass störst men Ă€ven Frankrike och Italien Ă€r viktiga marknader för Farnell InOne. Spanien och Italien Ă€r dessutom marknader dĂ€r Farnell inte Ă€r sĂ„ starkt etablerade och dĂ€r ser Neil Harrison en stor potential. Den av regioner dĂ€r Farnell ser den största potentialen i Europa Ă€r dock Östeuropa.

"Enligt de rapporter som jag har fĂ„tt sĂ„ sĂ€ger de att Östeuropa under de nĂ€rmaste Ă„ren kommer att ha en hög tillvĂ€xtsiffra, kanske den absolut högsta tillvĂ€xten nĂ€st efter Asien. Detta gör naturligtvis denna region vĂ€ldigt intressant. Vi ser att vĂ€steuropeiska företag flyttar sina verksamheter till Östeuropa. Först och frĂ€mst tillverkningen men Ă€ven design och utveckling och det Ă€r ju till dessa verksamheter vi riktar vĂ„rt fokus", sĂ€ger Neil Harrison till evertiq.

Enligt Farnells Europachef Neil Harrison sÄ tÀnker man inom Farnell fortsÀtta den inslagna vÀgen inom reservdelar, underhÄll och service men nu vill man öka satsningen inom Design-In. TillvÀxten i Europa kommer att utgöra en stor möjlighet för Farnell i denna satsning dÄ det frÀmst Àr tillverkningen i Europa som flyttat till lÄgkostnadsregioner medan kompetensen och utvecklingen finns kvar i Europa.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2