Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 20 december 2006

Design-In och utveckling i fokus för Farnell

Farnell InOne vill växa på bred front i världen men man tänker inte bli någon stor volymleverantör av komponenter utan det är Design-In och utvecklingsinsatser som skall få Farnell att växa. Det berättar Farnells Europachef Neil Harrison för evertiq.
"Hela världens elektronikindustri växer just nu och vi med den men det finns extra spännande marknader att titta på", berättar Neil Harrison för evertiq.

I Tyskland växer elektronikindustrin fortfarande som i övriga Central- och Västeuropa. Tysklands elektronikmarknad är i särklass störst men även Frankrike och Italien är viktiga marknader för Farnell InOne. Spanien och Italien är dessutom marknader där Farnell inte är så starkt etablerade och där ser Neil Harrison en stor potential. Den av regioner där Farnell ser den största potentialen i Europa är dock Östeuropa.

"Enligt de rapporter som jag har fått så säger de att Östeuropa under de närmaste åren kommer att ha en hög tillväxtsiffra, kanske den absolut högsta tillväxten näst efter Asien. Detta gör naturligtvis denna region väldigt intressant. Vi ser att västeuropeiska företag flyttar sina verksamheter till Östeuropa. Först och främst tillverkningen men även design och utveckling och det är ju till dessa verksamheter vi riktar vårt fokus", säger Neil Harrison till evertiq.

Enligt Farnells Europachef Neil Harrison så tänker man inom Farnell fortsätta den inslagna vägen inom reservdelar, underhåll och service men nu vill man öka satsningen inom Design-In. Tillväxten i Europa kommer att utgöra en stor möjlighet för Farnell i denna satsning då det främst är tillverkningen i Europa som flyttat till lågkostnadsregioner medan kompetensen och utvecklingen finns kvar i Europa.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1