Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 november 2000

EDC AB i Munkfors tar in ny delägare

Arbustum Invest AB blir ny delägare i EDC AB. Genom en riktad nyemission kommer EDC AB att ges resurser för expansion av sin verksamhet på elektronikmarknaden. Detta uppges i ett pressmeddelande.
EDC AB har sedan mitten av 1980-talet agerat som kontraktstillverkare av elektronik till den svenska industrin. På 5-6 år har företaget vuxit från något tiotal anställda till att idag direkt sysselsätta 115 personer.

"Arbustum skall tillföra en nödvändig kapital-injektion samt ett aktivt ägande. I och med tillskottet kommer vi att kunna fortsätta utvecklas på en marknad med mycket stor potential. EDC har expanderat kraftigt sedan mitten av 1990-talet och står nu inför en fortsatt kraftig tillväxt" säger Göran Frödén, VD och delägare i EDC.

"EDC AB ser idag en fortsatt och accelererande expansion av verksamheten och det är därför naturligt att bolaget i detta skede av sin utveckling väljer att stärka sin kapitalbas genom ett breddat ägande. Vi ser fram mot att få medverka till en mycket intensiv tillväxt i företaget under de närmast kommande åren" säger Magnus Ehrenstråhle, styrelse-ordförande i Arbustum Invest AB.

Arbustum Invest AB är ett investmentbolag med inriktning på minoritetsägande i tillväxtföretag, ägt av Industrifonden, Volvo Aero samt Boforsstiftelsen och SAAB Bofors AB.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1