Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 december 2006

Ingen köpare funnen till BenQs konkursbo

BenQs tyska verksamhet ser nu ut att försättas i konkurs vid årsskiftet.
Mindre än ett år efter att BenQ tagit över Siemens förlusttyngda mobiltelefonverksamhet så valde moderbolaget BenQ att strypa finansieringen till den olönsamma tyska mobiltelefonverksamheten.

Mobiltelefontillverkaren Benqs tyska verksamhet är nära konkurs då konkursförvaltaren Martin Prager inte lyckats hitta en investerare som är intresserad av verksamheten. Konkursförvaltarens plan att dela upp verksamheten och sälja olika delar till olika investerare har hittills inte lyckats. Det skriver Financial Times Deutschland.

Den första januari kommer verksamheten att försättas i konkurs om bolaget inte lyckas betala sina skulder från årsskiftet.

Enligt uppgifter i Financial Times Deutschland för konkursförvaltaren diskussioner med två olika investerare om att ta över den tyska verksamheten men ännu har man inte nått i land med affären.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2