Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 maj 2001

Telia förhandlar om nordisk telejätte

Både Tele Danmark och Sonera kan bli aktuella som partner till Telia. Tillsammans. Just nu förhandlar de tre bolagen om att bilda den nordiska telejätten Nordic Telecom.
Det uppger Ekonomi24 som citerar flera oberoende källor. Enligt E24 diskuterar samtliga parter - Telia, Tele Danmark och Sonera - det gemensamma projektet Nordic Telecom. Ett bolag som skulle kunna jämföra sig med europeiska spelare som Deutsche Telekom och British Telecom. Totalt skulle de tre bolagen få ett börsvärde på 330 miljarder och en omsättning 130 miljarder. Bara Telenor lämnas utanför förhandlingarna.
Enligt E24 ska affären genomföras i flera steg. Problemen är att både finska staten och Tele Danmarks största ägare SBC vill ha betalt i kontanter och inte aktier i det nya bolaget.
Tisdagens beslut i näringsutskottet om att öppna för att minska statens ägande under 50 procent i Telia, möjliggör affären.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2