Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 31 maj 2001

Avtal klart inom IT och Telecom

Civilingenjörsförbundet, CF, och Almega IT-företagens arbetsgivarorganisation har i natt träffat två nya kollektivavtal. De nya avtalen berör totalt 3 000 akademiker inom telecombranschen och 5 000 akademiker inom IT-branschen.
Båda avtalen är sifferlösa avtal som bygger på att lönen ska sättas i samverkan mellan akademikerföreningarna och företagen.
- Avtalet, som bygger på en samsyn av prestationer borde ge våra medlemmar en bättre löneutveckling än med ett traditionellt avtal, säger Mikael Wittbäck, ombudsman på CF och branschansvarig för IT-branschen.
-Speciellt roligt är det att vi kunnat skriva ett sifferlöst avtal inom telecombranschen. Det är i första hand 3 000 akademiker inom Telia som berörs av avtalet. Nu har Telia möjlighet att visa att det är ett modernt företag och inte gamla statliga televerket, säger Mikael Wittbäck.
IT-avtalet löper på 22 månader från och med den 1 januari 2001 till och med den 31 oktober 2002. En nyhet i avtalet är att de tidigare reglerna om havandeskapslön har gjorts könsneutrala och även män har rätt till föräldralöneutfyllnad i 60 dagar.
Telecomavtalet löper på 19 månader från och med den 1 april 2001 till och med den 31 oktober 2002.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-26 15:08 V9.5.0-2