Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 31 maj 2001

Nya avtal för IT- och Telecombranschen för 75.000

På torsdagsmorgonen blev avtalen om löne- och anställningsvillkor klara mellan ALMEGA och CF, SIF och SEKO för IT- och Telecombranschen för 75.000 anställda. Avtalen gäller till och med den 31 oktober 2002.
Löneökningarna för SIF och SEKO är under avtalsperioden fastställda till 6 %.
Med akademikerförbunden CF, Jusek och Civilekonomerna har träffats avtal om lokal lönebildning som innebär att lönerna helt bestäms i förhandlingar i företagen.
- Vi har skapat nya villkor för en bransch som har en ovanligt snabb förändringstakt, säger Göran Trogen, vd ALMEGA. I och med detta avtal har vi tagit flera steg mot anpassning av löner och anställningsvillkor till IT-branschen.
Under avtalsperioden kommer dessutom två frågor att utredas tillsammans med de fackliga organisationerna, dels hur ska man skapa löneavtal som innehåller både lokal lönebildning och moderna belöningsformer dels hur ett gemensamt modernt avtal om anställningsvillkor ska se ut. Pressrelaese från Almega

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-23 15:48 V9.3.2-2