Komponenter | 01 juni 2001

Taiwanesiska Via satsar i Lund

Det världsledande taiwanesiska chip-set företaget Via ska börja forska på kretsar för trådlös kommunikation tillsammans med institutet Acreo vid Lunds universitet, skriver Elektroniktidningen.
Tanken med projektet är att Acreo ska bygga upp ett designcenter för halvedarkomponenter kring trådlös datakommunikation. Man har även gått ihop med Teknikbrostiftelsen som satsar 15 miljoner kronor och man räknar att man ska få ungefär lika mycket från Via beroende på hur väl forskarna lyckas.

Centret i Lund kommer bli Vias första verksamhet i Europa. Tommy Skoog, som ska leda projektet säger, "Genom att Via har ett så gott anseende och att de gör den här satsningen så kan det leda till fler kontakter mellan Sverige och Taiwan."
Representanter från Via besökte bland annat KTH och Linköpings universitet innan man bestämde sig för att satsa i Lund. Här vill man satsa därför att man anser att forskningen inom RF är framstående där och att det utbildas civilingenjörer på området där.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1